Casa Maria Luigia je prvým luxusným penziónom Massima Botturu v Taliansku

Taliansky reštauratér a šéfkuchár v reštaurácii Osteria Francescana na jar otvoril 12-izbový taliansky penzión a bol pripravený na plnú obsadenosť.

Massimo Bottura, ktorý sa narodil a vyrastal v Modene, mal typicky taliansku výchovu (vo veľkej miere ovplyvnenú matriarchátmi v rodine). Michelinový šéfkuchár prejavil záujem o varenie počas pozorovania svojej mamy, babky a tety v kuchyni pri príprave rodinných jedál. Bottura to nakoniec skúsil sám na vlastnú päsť v roku 1995 a po pobyte v jednej z najlepších svetových reštaurácii – Le Louis XV – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris si otvoril vlastnú reštauráciu s názvom Osteria Francescana. V roku 2015 si vyslúžil svoju tretiu Michelinovú hviezdu. V súčasnosti upriamuje svoju pozornosť na dokonalý zážitok z jedla a pohostinstva vo svojom vlastnom penzióne.

Súvisiace: Gucci otvoril luxusný komplex so značkovou predajňou a prvotriednou reštauráciou

Casa Maria Luigia je luxusným penziónom, pomenovaným podľa Botturovej matky, situovaný na vidieku v blízkosti mesta Emilia v Taliansku. Len 20 minút od penziónu je reštaurácia Osteria Francescana, ktorá sa umiestnila na prvom mieste v zozname 50 najlepších svetových reštaurácii za rok 2018 (a tiež 2016) a na druhom mieste v roku 2017, hneď za reštauráciou Eleven Madison Park v New Yorku.

Bottura a jeho žena Lara Gilmore si na dražbe kúpili 200 rokov starý pozemok s dvanástimi izbami a s rozlohou takmer 5 hektárov, ktorý si prerobili podľa vlastného vkusu. Manželia v penzióne vystavili vlastnú zbierku starožitností a kúsky súčasného umenia od renomovaných umelcov, a na pozemok pristavili bazén a tenisové kurty. Gilmore spolu s dizajnérmi prerábali tento pozemok na luxusný penzión celý rok.

Toto vidiecke panstvo bolo miestom pre časté večierky v štýle ´Gatsby´ na prelome storočia. Bottura a jeho žena však v súčasnosti plánujú zaujať svojich hostí v luxusných priestoroch umeleckými dielami od umelcov ako Matthew Barney, Tracey Emin a Andy Warhol.

Okrem estetiky sa hostia môžu tešiť na izby, ktoré sú zásobované lokálnym občerstvením – kúskami syru Parmezán a malými fľašami Lambrusca alebo šumivého červeného vína.

Súvisiace: Osteria Francescana je znovu najlepšou reštauráciou na svete

V spoločnej kuchyni sa podávajú raňajky a ľahký obed, pričom hostia majú garantovanú rezerváciu v trojhviezdičkovej Michelinovej reštaurácii Osteria Francescana v Modene. A ktorýkoľvek znalec jedla by si mal byť vedomý toho, aké ťažké je rezervovať si miesto v najlepšej reštaurácii na svete.

Bottura nie je jediným renomovaným šéfkuchárom, ktorý expanduje do hotelového priemyslu. Slávny japonský šéfkuchár Nobu Matsuhisa má svoje meno pod luxusnými ubytovacími zariadeniami po celom svete a mnohé existujúce špičkové reštaurácie sú už súčasťou hotela alebo penziónu.

Zdroj:

Mohlo by sa Vám páčiť

facebook facebook
Facebook
Ďakujeme, že zotrvaním na stránke súhlasíte s používaním cookies.