Kategória:

Gurmánstvo

Bohatí a úspešní navštevujú len tie najluxusnejšie reštaurácie a bary. Menu za 3,40 tu naozaj nenájdete, zato kvalitným alkoholom a miešanými nápojmi sa v nich vôbec nešetrí. Nahliadnite aspoň virtuálne do tanierov smotánky a objavte čaro ich gurmánskych zážitkov. Preferujete ostrý bourbon alebo lahodný koňak?

Značka Dolce & Gabbana sa zameriava na cestoviny

V septembri sa v Paríži konala módna prehliadka ikonickej talianskej značky Dolce & Gabbana. Kolekcia Jar 2018 sa vyznačovala nápaditými modelmi oblečenia s netradičnou tematikou jedla. Návštevníci prehliadky obdivovali napríklad…

Cena hľuzoviek sa zdvojnásobila na $3 200 za libru

Hľuzovky predstavujú jednu z najdrahších ingrediencií vo svete kulinárskeho umenia. Podobne ako pri iných komoditách, aj tieto aromatické huby zaznamenávajú úspešné a menej úspešné roky. Počas tých úspešnejších si Michael Tusk, popredný…

V tejto reštaurácii nie je chrobák v jedle nehodou

Thajsko je už dlho známe pouličnými predajcami vyprážaných a silne solených článkonožcov. Pri ich stánkoch a vozíkoch sa často zhlukujú turisti, ktorí sa snažia nabrať dostatok odvahy na ochutnanie exotickej pochúťky, aby sa s kobylkou…

Príslušenstvo, ktoré umocní Váš zážitok z vína

Príslušenstvo je pri konzumácii vína snáď rovnako dôležité ako jeho kvalita. Pozrite sa na šesť výrobkov, ktoré umocnia Váš zážitok. Alessi Stojan na vínové fľaše vyrobený z nerezovej ocele dokonale ilustruje zručnosť značky Alessi pri…

10 reštaurácií, v ktorých jedia najbohatší ľudia sveta

Sprievodca svetom luxusu Elite Traveler a spoločnosť Grey Goose uskutočnili už v poradí šiestu anketu, na základe ktorej zostavili rebríček 100 najlepších reštaurácií na svete. Popularitu jednotlivých stravovacích zariadení hodnotilo viac…

Šéfkuchári prezradili 5 tajomstiev zo zákulisia reštaurácií

Práca v reštaurácii si vyžaduje oveľa viac než len vášeň pre dobré jedlo. Profesionálni šéfkuchári, dodávatelia potravín a majitelia reštaurácií však robia svoju prácu tak dobre, že sa často zdá byť veľmi jednoduchou. Dokážu manévrovať…

Londýn má novú reštauráciu s troma Michelinovými hviezdami

Vo Veľkej Británii sa nachádza iba päť podnikov, ktoré sa môžu pochváliť troma Michelinovými hviezdami. Jedným z nich sa v pondelok (2. októbra) stala japonská reštaurácia, v ktorej sa naraz dokáže usadiť iba deväť zákazníkov a jedinou…

Najlepší kaviár na svete už nepochádza z Ruska

Spomeňte Čínu vo vzťahu k akémukoľvek potravinárskemu výrobku a ľudia okamžite znervóznejú. Je tomu tak predovšetkým po medzinárodných incidentoch s mäsom naloženom v bielidle, jablkovou šťavou zriedenou nemrznúcou kvapalinou a píniovými…

Luxusná tequila za $30 000 priamo z Mexika

Tequila je v súčasnosti všeobecne obľúbeným nápojom. Mexická spoločnosť Clase Azur sa z toho rozhodla vyťažiť čo najviac. Spoločnosť Clase Azul, ktorá predáva fľaše tequily v hodnote od $100 až do $30 000, sa podieľala na niekoľkých veľmi…

8 začiatočníckych chýb pri návšteve luxusnej reštaurácie

Návšteva luxusnej reštaurácie nie je iba o jedle, ale aj o zážitku. Je pravdepodobné, že ste sa nenarodili so striebornou lyžičkou v dlani a možno si každý deň nedoprajete večeru v poprednej Michelinovej reštaurácii. Preto sa Vám môže…

Nadšenci whisky zostavili rebríček 15 najlepších značiek

Keď obľubujete chuť whisky, nepochybne máte vytipovanú konkrétnu značku, ktorá Vám na konci dlhého dňa poskytne pohárik tekutého šťastia. Ak však predsa len uvažuje o vyskúšaní niečoho nového, čítajte ďalej a zoznámte sa s rebríčkom…

Pátranie po perfektnom steaku…

Možno ste nevedeli, že v Londýne sa každé leto koná súťaž s názvom World Steak Challenge. Mäsiari, výrobcovia a farmári z celého sveta tu svojimi prvotriednymi kusmi mäsa súťažia a snažia sa získať titul Najlepší steak na svete. Znie to…

Chápanie luxusu a jeho vzťah k vínu

Čo si treba predstaviť pod pojmom gastronomický luxus? Uznávaný britský autor Francis Percival v časopise World of Fine Wine píše, že vo svete súčasnej gastronómie na túto problematiku prevládajú dva rozdielne názory. Prvý pohľad je…

Chyby, ktorých sa dopúšťame pri výbere vína

Myslíte si, že k rybe je najlepšie červené víno? Že šampanské pasuje ku sladkým dezertom? Zamyslite sa znovu. Predstavte si jemnú šišku z obchodu Crispy Creme, poliatu cukrovou glazúrou. Jej chuť sa Vám v ústach mieša s bohatou arómou vína…

Reštaurácia v Singapure ponúka jedlo za 2 milióny dolárov…

Ak ste si mysleli, že šiška z 24-karátového zlata za 100 USD v New Yorku je bizarná, počkajte, keď budete počuť o jedle za 2 milióny dolárov v Singapure. Ce La Vi, ktorá je strešnou reštauráciou v singapurskom Marina Bay Sands hoteli, sa…

Degustácia luxusnej tequily Avión stojí $ 500 000…

Fanúšikovia tequily majú docela exkluzívnu príležitosť vychutnať si ochutnávku tohto nápoja počas letu. Nielenže zažijete ochutnávku mexickej tequily – Avión, čo bude stáť 500 000 amerických dolárov, ale bude sa to odohrávať v luxusnom…
facebook facebook
Facebook
Ďakujeme, že zotrvaním na stránke súhlasíte s používaním cookies.