Kategória:

Gurmánstvo

Bohatí a úspešní navštevujú len tie najluxusnejšie reštaurácie a bary. Menu za 3,40 tu naozaj nenájdete, zato kvalitným alkoholom a miešanými nápojmi sa v nich vôbec nešetrí. Nahliadnite aspoň virtuálne do tanierov smotánky a objavte čaro ich gurmánskych zážitkov. Preferujete ostrý bourbon alebo lahodný koňak?

Seedlip je luxusnou alternatívou nealkoholických nápojov

Ľudia, ktorí nekonzumujú alkohol, majú často problémy s výberom vhodného nápoja aj v tých najluxusnejších reštauráciách a ich možnosti sú obvykle značne obmedzené. Prirodzene, trend nealkoholického piva sa ešte stále drží na scéne, ale aj…

Najlepšie ružové vína na svete

Svetová vinárska scéna v júni (10.) oslávila medzinárodný deň ružového vína. Tento sviatok možno nie je takým populárnym ako iné významné dátumy počas roka, ale nepochybne sa mu dostala primeraná pozornosť. Rosé sa koniec koncov považuje…

Prečo čierna farba dominuje svetu jedla?

Netradične sfarbené jedlá sú obvykle iba dočasnou senzáciou sociálnej siete Instagram. Aj unikátne druhy káv sa na scéne udržali iba niekoľko mesiacov a následne upadli do zabudnutia. Pokrmy s čiernou farbou však v rámci tohto pravidla…

Saké bude drinkom tohto leta

Saké je na dobrej ceste stať sa najpopulárnejším nápojom tohto leta. Liehovary a reštaurácie sa v súčasnosti vo veľkej miere zaujímajú o tradičné japonské ryžové víno, ktoré sa typicky servíruje so sushi. Tento nápoj sa aktuálne často…

Osteria Francescana je znovu najlepšou reštauráciou na svete

Reštaurácia Osteria Francescana sa aj v tomto roku stala najlepším podnikom svojho druhu na svete. Nie je to však jediným prekvapením súčasnej kulinárskej scény, keďže na prvých 10 priečkach rebríčka najlepších svetových reštaurácií sa…

Značka Gaggenau priniesla nemecký Čierny les do Los Angeles

Istá pieseň hovorí, že v južnej Kalifornii nikdy neprší. Avšak vo veľmi zriedkavých prípadoch tu dokonca aj sneží. Naposledy sa to potvrdilo v priebehu júna tohto roku, keď sa v rozľahlom podkrovnom priestore v centre mesta Los Angeles…

Nigella Lawsonová radí neistým domácim kuchárom

Nigella Lawsonová sa stala ikonickou osobnosťou kulinárskeho sveta predovšetkým vďaka svojej záľube vo varení v domácom prostredí. V priebehu roka 1998 vydala knihu s názvom „How to Be a Domestic Goddess: Baking and the Art of Comfort…

Kto sa odváži zmeniť receptúru klasického šampanského?

Veuve Clicquot je jednou z najznámejších značiek šampanského vína na svete. Nedávno sa však rozhodla podniknúť krok, ktorý možno považovať za obrovský risk v rámci priemyslu založeného na bohatej tradícii. Odhodlala sa totiž zmeniť recept…

Ste pripravení na ďalšiu internetovú celebritu?

Ľudí na internete veľmi rýchlo omrzí každá veľká senzácia. Iba nedávno nás očaril extravagantný kuchár Nusret Gökçe, ktorý sa v online prostredí preslávil pod prezývkou Salt Bae. Treba poznamenať, že v centre pozornosti kybernetickej…

Prečo by mali priaznivci whisky vyskúšať kvalitný koňak

Položte tú whisky. Máme pre Vás niečo lepšie. Ethan Fixel je newyorským spisovateľom, komikom a odborníkom na alkoholické nápoje. Svoj vzťah k whisky opísal nasledovne: „Tiež som bol po dlhé roky obrovským zástancom whisky. Najprv to bol…

Lacné víno bude drahšie

Cena vína stúpa. Podľa údajov Medzinárodnej organizácie pre vinič a víno, celosvetová produkcia vína v roku 2017 klesla na najnižšiu úroveň za 60 rokov. Najnovšia úroda vyprodukovala 25 miliárd litrov vína, čo je pokles z 26,7 miliárd v…

Fľaša vína Petrus Imperial z roku 1982 sa predala za $64 200

Aukčný dom Sotheby’s nedávno organizoval aukciu v Londýne, ktorej hviezdami sa stali prestížne nadrozmerné fľaše francúzskeho vína. Víno značky Petrus, ročník 1982 v šesťlitrovej fľaši typu Imperial sa vydražilo za pozoruhodných 45 410…
facebook facebook
Facebook
Ďakujeme, že zotrvaním na stránke súhlasíte s používaním cookies.