Kategória:

Gurmánstvo

Bohatí a úspešní navštevujú len tie najluxusnejšie reštaurácie a bary. Menu za 3,40 tu naozaj nenájdete, zato kvalitným alkoholom a miešanými nápojmi sa v nich vôbec nešetrí. Nahliadnite aspoň virtuálne do tanierov smotánky a objavte čaro ich gurmánskych zážitkov. Preferujete ostrý bourbon alebo lahodný koňak?

24 druhov cigár, ktoré sa hodia k whisky a k vínu

Niet pochýb o tom, že luxusný alkohol a dobrá cigara je kombináciou, ktorá spríjemní každú slávnostnú príležitosť. Zostavili sme pre Vás zoznam tých najlepších tabakových produktov, ktoré so sebou priniesol uplynulý rok. Jednotlivé druhy…

Značka Coravin predstavila nový systém na servírovanie vína

Zhlboka sa nadýchnite. Výborne. Teraz si predstavte, že v momente, ako ste naplnili svoje pľúca novým vzduchom, vykročili ste na cestu k svojej neodvratnej záhube. Ostáva Vám prinajlepšom snáď päť dní. Strašidelné, však? Teraz ste si aspoň…

Ako vzniká vzácna whisky značky Glenfiddich

Obsah prvotriednej fľaše whisky závisí výhradne na chémii a intuícii. A podobne ako znalosti chémie je možné zveľaďovať štúdiom, aj intuícia sa zdokonaľuje skúsenosťami a pozorovaním práce skúseného učiteľa. Brian Kinsman je vyštudovaným…

10 málo známych faktov o bourbone

Svetový dopyt po bourbone v poslednom období zaznamenáva výrazný nárast. Eddie Russell, hlavný liehovarník americkej spoločnosti Wild Turkey, sa nedávno objavil v Hongkongu, kde propagoval prvotriedne výrobky svojho liehovaru na…

Toto je najdrahšia fľaša koňaku na svete

Nikde sa nestretnete s tým, aby niekto tvrdil, že má dosť koňaku edície Louis XIII, známeho tiež ako Ľudovít trinásty. Je vyrobený z viac než 1 200 druhov brandy Grande Champagne a dozrieval počas obdobia dlhšieho ako 100 rokov. Je…

Japonský sendvič za 180 dolárov prichádza do New Yorku

San Francisco utrpelo stratu, New York sa teší úspechu. Wagyumafia je povestnou tokijskou reštauráciou, ktorá sa preslávila výnimočným sendvičom s hovädzím mäsom. V lete minulého roka oznámila, že otvorí svoju pobočku v meste San…

Kulinársky sprievodca Viedňou

Viedeň bola v minulosti vnímaná predovšetkým ako miesto konania zasadnutí Organizácie spojených národov a spoločenstva OPEC. V súčasnosti je však možné charakterizovať ju ako vhodnú alternatívu pre miesto rozvoja podnikania v Európe. Z…

6 pravidiel konzumácie taštičiek dim sum

Keď sa vyberiete do Hongkongu s túžbou zažiť pravé potešenie z konzumácie tradičných taštičiek dim sum, budete možno trochu sklamaní. V súčasnosti už nenájdete ulice tohto mesta posiate tradičnými mobilnými stánkami, s ponukou malých…

7 zmien, ktoré zažije svet vína v roku 2018

Väčšina hráčov vo svete vína s nadšením uvítala koniec roka 2017. Bol totiž rokom mrazov, krupobitia, sucha, ničivých požiarov a ďalších nežiaducich faktorov, ktoré znehodnocovali úrodu viniča od Kalifornie cez Čile až po Európu. Rok 2018…

5 zimných barov, ktoré Vás zahrejú v každom počasí

Ani nízke teploty vonkajšieho prostredia by Vám nemali zabrániť v tom, aby ste sa utiahli do svojho obľúbeného strešného baru. Niektoré z našich obľúbených podnikov, terás a klubov sú aj napriek hustému sneženiu a silnému ľadovému vetru…

Sushi reštaurácia zaplatila $323 195 za jedinú rybu

Svetoznámy rybí trh Tsukiji v Tokiu je pripravený na zmenu lokácie. Mesto sa totiž vo veľkom pripravuje na hosťovanie Letných olympijských hier v roku 2020 a najväčší rybí trh na svete sa tak musí presťahovať, aby uvoľnil miesto športovému…
facebook facebook
Facebook
Ďakujeme, že zotrvaním na stránke súhlasíte s používaním cookies.