Ruinart, ktorý je tým najstarším champagne domom na svete, dodáva trendu trvalo udržateľných balení úplne nový zmysel

Vaša fľaša šampanského by mala byť nielen luxusná ale taktiež aj ekologická. V súlade s týmto presvedčením predviedol champagne dom Ruinart svoje nové renomované fľaše šampanského. Neustálym hlásaním svojich ód na trvalú udržateľnosť tak predstavil 100% recyklovateľný obal, ktorý je vyrábaný z prírodných drevených vlákien.

Ekologické balenie nazývané ako „Second Skin“ (v preklade: „Druhá koža“) bolo skoncipované značkou Ruinart v úzkej spolupráci s firmou Pusterla 1880 a s britskou papierňou Jamesa Croppera.

Aj keď jeho vývoj trval až celé dva roky, rozhodne stál za to. Jeho konečný výsledok je totižto podľa uvádzaných informácií až deväť krát ľahší ako predošlé darčekové boxy. Navyše sa predpokladá, že jeho výroba zredukuje svoju uhlíkovú stopu až o 60%.

Nová technika balenia fliaš využíva celulózové vlákna z rozdrveného papiera a následne ich obohacuje o prírodné oxidy kovov v snahe posilniť ich nepriehľadnosť.

Violaine Basseová, riaditeľka marketingu a marketingovej komunikácie značky Ruinart, na jej adresu uviedla: „V snahe zmenšiť náš negatívny dopad na životné prostredie sme chceli zájsť tak ďaleko, ako to len bolo možné. Usilovali sme sa preto o vylepšenie všetkych našich úprav, celkovej estetiky a všeobecného využitia.“

Exkluzívne balenie zahŕňa aj unikátny systém zapínania fľaše prostredníctvom papierovej gombičky a reliéfneho zvýraznenia. Fľaša tak disponuje elegantným vzhľadom s hodvábnym, no stále textúrovaným dojmom, ktorý je zároveň (a prekvapivo) vodeodolný. Vďaka tomu dokáže vydržať vo vedierku s ľadom aj celé hodiny.

Ruinartov 100% recyklovateľný obal „Second Skin“ je aktuálne dostupný na predaj v britskom luxusnom obchodnom dome Selfridge. Čo hovoríte na otvorenie jednej z týchto ekologických fliaš šampanského pre náležitú oslavu jej nového dizajnu?

Zdroj: Tempus Magazine

Mohlo by sa Vám páčiť

facebook facebook
Facebook
Ďakujeme, že zotrvaním na stránke súhlasíte s používaním cookies.