Remeselná káva sa dlho vysmieva podnikom Starbucks a ich našľahaným krémom a cukríkovým sirupom. Ale svetovo preslávený kaviarenský reťazec sa teraz snaží v Miláne o novú taktiku. Jeho úplne prvé zariadenie v Taliansku sa nachádza v historickej budove Poste na námestí Piazza Cordusio, ktorá bude domovom prvej pražiarne Starbucks Reserve na svete.
Tento priestor s rozlohou 2 300 metrov štvorcových bude odkazom na kultúru talianskeho espressa, ktorá inšpirovala Howarda Schultza pred 35 rokmi, aby vytvoril Starbucks Experience.
Toto je jednoznačná snaha spoločnosti zo Seattlu vstúpiť na rozvíjajúci sa trh s remeselnou kávou, ktorý sa v poslednom čase stal centrom spotreby kávy. Zážitok v zariadení Reserve je postavený na káve Arabica, ktorá pochádza z viac ako 30 krajín po celom svete.
Káva je ručne vyberaná odborníkmi a každá z nich ponúka jedinečný chuťový profil a príbeh z regiónu, kde bola pestovaná. Sedem kvalifikovaných pražičov, ktorí strávili takmer rok tréningu v pražiarňach Starbucks po celom svete, je zodpovedných za pečenie prvotriednych zŕn.
Aplikujú svoje remeslo denne v Milánskej pražiarni, ktorá je prvým miestom v Európe, kde bude jedinečná pražená Starbucks Reserve káva.
V kaviarni majú hostia prístup k stovkám baristov, ktorí ručne pripravujú ponuku viac ako 115 nápojov prostredníctvom viacerých spôsobov varenia: ModBar Pour Over, Chemex, Coffee Press, Siphon, Espresso, Cold Brew a vlastnú kávu CloverTM Brewed. Po prvýkrát si v reštaurácii Starbucks budú môcť hostia vychutnať pohár kávy ako kopček zmrzliny, vyrobený pomocou tekutého dusíka.
Táto poloha v Miláne bude tiež prvou lokalitou Starbucks, ktorá bude vybavená barom Arriviamo. Tím mixológov vytvára nápoje z ponuky na mieru, ktoré vychádzajú z talianskych chutí a kávového dedičstva Starbucks.
Očakávajte klasických talianskych obľúbencov ako Spritz a Negroni, rovnako ako studené kávové koktaily. Toto je celkom nová skúsenosť pre zákazníkov spoločnosti Starbucks.
Howard Schultz, emeritný predseda spoločnosti Starbucks, povedal: „Počas mojej prvej výpravy do Milána v roku 1983 ma zaujala komunita, ktorú som našiel v mestských espresso baroch – momenty ľudského spojenia medzi baristami a ich zákazníkmi, ktoré boli uvoľnené a úprimné. Otvorenie milánskej pražiarne je príbehom príchodu Starbucks na nový začiatok.
Súvisiace:
Kde sa aktuálne pije najdrahšia káva na svete
Starbucks Vám chce ponúknuť jedlo, ktoré stojí za to
Všetko, čo sme zažili od prvej inšpirácie pred 35 rokmi až dodnes – všetko, čo je každodennou súčasťou života miliónov ľudí na celom svete, prinášame do Talianska s veľkou úctou. V mene 350 000 zamestnancov, ktorí nosia zelenú zásteru – a miliónov ďalších pred nimi – som taký hrdý a pokorný, že prinášam našim talianskym zákazníkom to úplne najlepšie zo Starbucks.“
S toľkými novými ponukami, ktoré majú Taliani k dispozícii, sa nedá nezávidieť im! Dúfajme, že Starbucks prinesie niektoré z týchto nových funkcií pre svojich dlhoročných fanúšikov. Zatiaľ, čo koncept pražiarne je odvážny a lákavý, je otázne, či tento remeselný prístup bude fungovať aj v USA, kde má značka osvedčenú identitu.
Zdroj: Businesswire