Jediná plechovka tohto vzácneho kaviáru stojí viac ako Porsche 911

Už sme si zvykli na to, že ceny kaviáru sú schopné dosahovať úžasne vysoké hodnoty. Na trhu a však objavil špeciálny druh zamatovo maslového kaviáru, ktorý nesie cenovku so sumou 113 630 dolárov.

Samozrejme sa jedná o mimoriadne vzácny a cenený produkt, ktorý sa oficiálne nazýva ako Strottarga Bianco, ale v kuloároch si už vyslúžil označenie „kaviár z bieleho zlata“. Tento jedinečný kulinársky skvost sa získava z bielych sibírskych jeseterov, ktoré na malej rybej farme v rakúskom Salzburgu chová Walter Grüll spolu so svojím synom.

Pozrime sa na detaily. Akonáhle sa rybie vajíčka zozbierajú, sú podrobené procesu dehydratácie a následne sú posypané extrémne jemne nastrúhanou vrstvou 22-karátového jedlého zlata, čím sa celý produkt stáva ešte atraktívnejším – veď ako inak by bol výrobca schopný odôvodniť astronomickú cenu? Kaviár sa nakoniec predáva v cene 100 000 eur za kilogram (teda 113 630 dolárov), čím bezkonkurenčne získal titul vôbec najdrahšieho potravinového výrobku na svete.

Súvisiace: Najlepší kaviár na svete už nepochádza z Ruska

Na výrobu jedného kilogramu finálneho produktu je potrebné zozbierať až päť kilogramov čerstvých vajíčok, keďže ich hmotnosť sa bude výrazne znižovať počas dehydratácie. Webová stránka farmy v Salzburgu okrem toho uvádza, že trvá približne osem až desať rokov, kým sú takto pozbierané vajíčka pripravené na balenie do elegantných plechoviek.

Úprimne povedané, kaviár bol vždy známy ako extrémne drahý luxusný tovar. Tento konkrétny produkt však posunul latku obzvlášť vysoko.

Zdroj: Greatbigstory

Mohlo by sa Vám páčiť

facebook facebook
Facebook
Ďakujeme, že zotrvaním na stránke súhlasíte s používaním cookies.