Bohaté rodiny najímajú prepustených šéfkuchárov z opustených reštaurácii v New Yorku

Jennifer Gould Keilová zo stránky Page Six uviedla, že kuchári z prvotriednych reštaurácií v New Yorku opúšťajú mesto, aby sa namiesto toho stali súkromnými šéfkuchármi pre bohaté rodiny, a je to len posledný príklad toho, ako luxusné reštaurácie trpia kvôli zatváraniu v dôsledku koronavírusu.
Podľa Keilovej, šéfkuchári bez práce z reštaurácií ako Daniel, Per Se, Gramercy Tavern, Jean-Georges a Eleven Madison Park jej povedali, že ich oslovili realitné kancelárie a talentové agentúry s ponukou na nové pracovné miesta ako privátni kuchári. Medzi niektoré z renomovaných luxusných reštaurácií v meste patrí Eleven Madison Park, ktorá je jednou z najlepšejších reštaurácií na svete.
Uchýlenie sa k práci pre bohatých jedincov je jedným zo spôsobov, ako si prepustení šéfkuchári môžu zarábať na živobytie a zároveň naďalej zostať v sektore. Ian Tenzer, bývalý šéfkuchár v Eleven Madison Park, Keilovej povedal, že „nevie vydržať nepracovať“, a že mu chýba „byť v kuchyni“.
Môže to byť taktiež lukratívnejšia kariérna možnosť ako práca v reštaurácii. Keilová informuje, že tí, ktorí predtým pôsobili ako šéfkuchári v luxusných reštauráciách, môžu prácou osobného kuchára pre rodinu očakávať, že zarobia 120 000 až 200 000 dolárov ročne. Pre porovnanie, prácou v reštaurácií by vedeli zarobiť zhruba 100 000 dolárov ročne.
Majú tiež možnosť zarobiť ešte viac v podobe bonusov, ak by súhlasili s tým, že zostanú doma s rodinami, ktoré si ich počas pandémie najímajú. Hillary Hoffowerová z Business Insider nedávno informovala, že mnoho bohatých ľudí žiada svojich zamestnancov, aby s nimi zostali doma počas karantény, za podmienok zvýšenia platu a bonusov.
Súvisiace:
Stále túžite po cestovaní? Teraz prídu luxusné hotely za vami
Luxusná reštaurácia Eleven Madison Park varí pre pracovníkov v prvej línií a Newyorčanov v núdzi
Katie Warren z Business Insider informovala, že sektor reštaurácií v New Yorku ročne vyprodukuje služby a produkty v objeme takmer 50 miliárd dolárov a zamestnáva viac ako 167 000 ľudí. 17. marca boli reštaurácie v meste nútené pozastaviť stravovacie služby a ponúkať iba vyzdvihnutie hotového jedla a donášku ako súčasť opatrení proti koronavírusu, ktoré boli zavedené s cieľom zamedziť šíreniu choroby.
Ako informovala Taylor Bordenová, zo stránky Business Insider, skupina reštaurácií s názvom Union Square Hospitality, ktorú vlastní renomovaný kuchár Danny Meyer a ktorý zároveň prevádzkuje najmenej 18 reštaurácií v New Yorku (vrátane slávnej krčmy Gramercy Tavern) o deň neskôr prepustila 80% svojej pracovnej sily. Nasledovalo mnoho ďalších reštaurácií a hlavných pohostinstiev a tisíce pracovníkov reštaurácií zostali bez práce alebo stabilného príjmu.
Zdroj: NYTimes