Odovzdávanie kulinárskych cien Jamesa Bearda sprevádzalo luxusné menu

Menu počas podujatia bolo ako z iného sveta.

Získanie ocenenia James Beard Award je mimoriadnou cťou pre každého účastníka kulinárskeho priemyslu. Navyše sa jedná o zaujímavé podujatie pre všetkých, ktorí milujú dobré jedlo.

Odovzdávanie tohtoročných cien Jamesa Bearda sa konalo v pondelok 9. mája v meste Chicago. Gabrielle Hamiltonová, ktorá vlastní reštauráciu Prune na Manhattane, získala celonárodnú cenu pre najlepšieho šéfkuchára. Ocenenie za najlepšiu novú reštauráciu získal Edouardo Jordan, ktorý stojí na čele podniku JuneBaby v meste Seattle.

Pred samotným odovzdávaním ocenení sa konalo niekoľko prestížnych podujatí, medzi ktoré patrilo aj udeľovanie cien Leadership Awards a obrovská párty s názvom Chef’s Night Out, organizovaná nadáciou James Beard Foundation, v rámci ktorej svetoví šéfkuchári a odborníci z reštauračného priemyslu oslavovali svoje umenie celú noc pred odovzdávaním hlavných cien.

Súvisiace: Osteria Francescana je znovu najlepšou reštauráciou na svete

Večierok šéfkuchárov sa konal v historickej budove Theater on the Lake v Chicagu a nechýbali tu jedinečné kreácie zúčastnených gurmánov – od lososa s jahodami a limetkou až po vyprážané makaróny so syrom.

Prezrite si menu, ktoré si mohli účastníci podujatia vychutnávať počas celého dňa.

V nedeľu ráno ste sa mohli zúčastniť diskusného fóra v chicagskej kulinárskej škole Kendall College. V rámci občerstvenia bolo možné ochutnať jedinečné pečivo Mindy Segalovej, s ktorým vyhrala ocenenie Jamesa Bearda. Jednotlivé kúsky boli servírované s údeným lososom, divou cibuľou alebo kvalitným krémovým syrom.

 

Šéfkuchár Michael Luth z reštaurácie Marshall’s Landing servíroval bravčové delikatesy s plátkom ananásu a palacinkou ancho chile, pričom celú kreáciu dozdobil nakladaným melónom a polial javorovým sirupom.

 

Šéfkuchár Nikil Bendre z kulinárskej školy Kendall College podával latinskoamerickú pochúťku ceviche.

 

Návštevníci podujatia mali možnosť ochutnať inovatívnu verziu raňajkovej klasiky – párky s vajíčkom a fazuľou.

 

Jednou z najchutnejších špecialít bola kukuričná kaša s vareným vajíčkom, nakladanými jahodami a unikátnymi koreninami.

 

Nadácia Jamesa Bearda v nedeľu večer hostila exkluzívny večierok Chef’s Night Out, na ktorý ste mali možnosť sa dostať výhradne s pozvánkou. Zábava sa konala v chicagskom historickom divadelnom komplexe Theater on the Lake.

 

Prominentného podujatia sa zúčastnilo viac než 1 000 odborníkov kulinárskej scény – od popredných šéfkuchárov až po uznávaných kritikov. Vymieňali si zážitky a skúsenosti a konzumovali najlepšie jedlá a nápoje z celej krajiny.

 

Čašníci ponúkali delikatesy ako toto carpaccio z hovädzieho mäsa po celom areáli konania večierku.

 

Mexická špecialita tacos sa podávala v ázijskom pečive bao v kombinácii s mäsom carnitas kung pao, kuracím mäsom v omáčke z papričiek chipotle, hovädzím mäsom typu arrachera so zázvorom a paprikovým tofu z Anaheimu.

 

Bao tacos ste si mohli doplniť koriandrom, reďkovkou, nakladanými uhorkami či fazuľovými klíčkami.

 

Za zmienku stoja aj vyprážané makaróny so syrom v kombinácii s klobásou a diabolskou omáčkou z reštaurácie Devil Dawgs.

 

Ocenená reštaurácia Ras Dashen z Chicaga servírovala návštevníkom pikantné jahňacie soté a šošovicový prívarok.

Zdroj: Eater

 

Reštaurácia Dia De Los Tamales ponúkla ochutnávku kubánskeho sendviča ropa vieja tamales s omáčkou sofrito. Menu tohto podniku zahŕňalo aj kukuričné placky arepas s kuracím mäsom, avokádom a pikantnou omáčkou z manga.

 

Čašníci po celom areáli ponúkali aj miniatúrne sendviče s hovädzím mäsom, paprikou a cibuľkou.

 

Obzvlášť veľkej popularite sa tešili placky pita s hovädzím a jahňacím mäsom, doplnené tzatziky omáčkou a paradajkami.

 

Ďalším unikátom bolo predjedlo v podobe klobások typu jambalaya s mimoriadne výraznou chuťou.

 

Šéfkuchári z rezortu Disneyland pripravili návštevníkom netradičné predjedlo v podobe lososových kúskov pečených s jahodami a limetkovou šťavou.

 

Ryba sa po odstránení z panvice servírovala na mexickej kukuričnej žemli elote, spolu s ďalšou kukuricou a jahodami.

 

Ľudia sa vo vonkajších priestoroch areálu zhromažďovali pri pouličnom stánku, ktorý im ponúkal neobvykle veľké plnené placky tacos s nakladanou cibuľou, zeleným pestom poblano verde a kukuričnou omáčkou aioli.

 

Kukuričné muffiny sa počas banketu servírovali plnené pečeným párkom, nakladanou cibuľkou a horčicou.

 

Jedna z ochutnávok luxusných produktov zahŕňala tenké plátky prvotriedneho soleného hovädzieho mäsa z Himalájí.

 

Prirodzene nemohli chýbať ani rôznorodé druhy luxusného alkoholu, ktorý sa podával počas celej noci.

 

Na svoje si prišli milovníci kvalitného vína, destilátov aj piva.

 

Exkluzívny bourbon Woodford Reserve Kentucky sa ocitol v drinku v kombinácii s portským vínom, citrónom a čerešňami.

 

Barmani v exteriéri pripravovali z bourbonu kokteil Mint Julep, ale aj špeciálny Stone Throw Julep, ktorý zahŕňal ražnú whisky, broskyňový likér, zázvor a mätu.

 

Obľúbeným kokteilom bol aj Italicus Spritz pripravený z aromatického a mierne korenistého likéru Rosolio di Bergamotto a šumivého vína Sergura Viudas Cava.

 

Vinárstvo The Palm predstavilo jedinečné prevedenie ružového vína, ktoré bolo zmesou odrôd Grenache, Cynsault a Syrah.

 

Po celej škále predjedál a hlavných chodov nastúpil na scénu dezert.

 

Pekáreň Warm Belly Bakery potešila návštevníkov podujatia fialovými koláčikmi zo zemiakov ube, ktoré dokonale ladili s karamelovým krémom leche flan, zmrzlinou so sladkej kukurice a kokosovou posýpkou. Jednalo sa o zaujímavú zmes sladkých a slaných chutí.

 

Cukráreň Stan’s Donuts and Coffee sa prezentovala miniatúrnymi čokoládovými šiškami a ďalšími jedinečnými druhmi sladkého pečiva.

 

Šéfkuchárka Sarah Tibbettsová pripravila hosťom mimoriadne chutné a návykové truffles typu „White Russian“.

 

Pre tých, ktorý si nevybrali z bohatej ponuky zúčastnených podnikov, bol k dispozícii pult s ingredienciami a s možnosťou zhotovenia vlastnej pochúťky.

Zdroj: NYTimes, BusinessInsider

Mohlo by sa Vám páčiť

facebook facebook
Facebook
Ďakujeme, že zotrvaním na stránke súhlasíte s používaním cookies.