Patrí Michelinská hviezda reštaurácii alebo šéfkuchárom?

Jedná sa o odvekú otázku pokiaľ ide o dobré jedlo.

Na webovej stránke Quora, ktorá je americkým portálom otázok a odpovedí, Daniel Yoon odpovedal:

Hviezda patrí šéfkuchárovi aj napriek tomu, že bola udelená ako plaketa pre reštauráciu a meno reštaurácie je zapísané v Sprievodcovi michelinských reštaurácii.

No keď sa nad tým zamyslíme, je to trošku komplikovanejšie.

Robuchon.

Robuchon je celebritou v kulinárskom svete. Tento šéfkuchár francúzskej kuchyne má viac ako 30 michelinských hviezd v dvanástich reštauráciách.

Šéfkuchár Robuchon je však len jedna osoba a nemôže byť na dvanástich miestach naraz. Tak ako je možné že má hviezdy v toľkých reštauráciách? Rozhodne nevarí pre všetky reštaurácie každý deň.

Súvisiace: Čo to vlastne znamená, keď reštaurácia získa Michelinovú hviezdu?

Tu prichádza na rad spomínaná plaketa.

Plaketa značí, že hviezda patrí šéfkuchárovi, ktorý prenechal varenie hlavnému šéfkuchárovi reštaurácie, ktorá získava hviezdy v súčanosti.

Je to podobné ako keď športovec vyhrá zlatú medailu na Olympijských hrách, ale ´česť´ zlatej medaile patrí krajine, zatiaľ čo fyzická kópia je určená športovcovi.

Zdroj: Quora

Mohlo by sa Vám páčiť

facebook facebook
Facebook
Ďakujeme, že zotrvaním na stránke súhlasíte s používaním cookies.