Jedná sa o odvekú otázku pokiaľ ide o dobré jedlo.
Na webovej stránke Quora, ktorá je americkým portálom otázok a odpovedí, Daniel Yoon odpovedal:
Hviezda patrí šéfkuchárovi aj napriek tomu, že bola udelená ako plaketa pre reštauráciu a meno reštaurácie je zapísané v Sprievodcovi michelinských reštaurácii.
No keď sa nad tým zamyslíme, je to trošku komplikovanejšie.

Robuchon je celebritou v kulinárskom svete. Tento šéfkuchár francúzskej kuchyne má viac ako 30 michelinských hviezd v dvanástich reštauráciách.
Šéfkuchár Robuchon je však len jedna osoba a nemôže byť na dvanástich miestach naraz. Tak ako je možné že má hviezdy v toľkých reštauráciách? Rozhodne nevarí pre všetky reštaurácie každý deň.
Súvisiace: Čo to vlastne znamená, keď reštaurácia získa Michelinovú hviezdu?
Tu prichádza na rad spomínaná plaketa.
Plaketa značí, že hviezda patrí šéfkuchárovi, ktorý prenechal varenie hlavnému šéfkuchárovi reštaurácie, ktorá získava hviezdy v súčanosti.
Je to podobné ako keď športovec vyhrá zlatú medailu na Olympijských hrách, ale ´česť´ zlatej medaile patrí krajine, zatiaľ čo fyzická kópia je určená športovcovi.
Zdroj: Quora