Šéfkuchár jednej z najdrahších reštaurácií v Amerike Vám chce pripraviť hamburger

Masa Takayama je uznávaným japonským šéfkuchárom a v New Yorku sa preslávil svojou luxusnou reštauráciou s názvom Masa. Jeho špecialitou je prestížne sushi omakase, prostredníctvom ktorého ponúka zákazníkom možnosť zažiť jedinečný kulinársky zážitok. Ryby mu dováža jeho súkromná sieť dodávateľov priamo z Tokia a luxusné pokrmy následne pripravuje na najvyššej úrovni kuchárskeho umenia. Reštaurácia Masa sa nachádza v budove Time Warner Center, neďaleko Central parku a za večeru si tu zaplatíte slušných 595 dolárov. V cene ešte nie je započítaná daň a nápoje. Jedná sa o jedno z najdrahších degustačných menu v USA.

Takayama po prvýkrát dorazil do New Yorku v roku 2004 a vzápätí si otvoril, dnes už všeobecne známu reštauráciu Masa. Od prvej chvíle však túžil vybudovať reštauráciu s uvoľnenou atmosférou. Mala byť miestom, kde by si mohol dopriať chladené suché Martini s troma olivami a užívať si výnimočne dobré jedlo. Až pred siedmymi rokmi sa mu podarilo získať nehnuteľnosť v newyorskej oblasti Tribeca, ktorej výstavba sa datuje na rok 1865. Okamžite sa pustil do realizácie projektu výstavby novej reštaurácie, avšak jeho prehnaný zmysel pre detaily a výzvy spojené s renováciou historickej budovy boli príčinou niekoľkých oneskorení. Jeho úsilie konečne prinieslo ovocie a počas tohto týždňa by mal otvoriť svoju novú reštauráciu menom Tetsu.

Súvisiace: Pátranie po perfektnom steaku…

Prominentnou položkou v ponuke nového podniku bude jedno zo šéfkuchárových obľúbených jedál, ktorým je takzvaný „skromný“ hamburger. Napriek názvu však bude jeho príprave venovaná nadpriemerná pozornosť a kulinárska zručnosť. Podobne ako pri mnohých prvotriednych hamburgeroch v New Yorku, aj tento skvost bude zahŕňať špičkové hovädzie mäso nórskeho výrobcu Pat LaFrieda a dokonale roztopený plátok syra Taleggio, ktorý bude objímať čerstvá chrumkavá žemľa.

Jednoduchý vzhľad hamburgeru dokonale korešponduje s Takayamovým štýlom varenia. Na tanieri Vám naservíruje skromne pôsobiacu delikatesu, za ktorou sa skrýva svedomitá a odborná práca. Takayama dokonca vynašiel vlastnú pomôcku, použitím ktorej je schopný upiecť mäso presne tak, ako ho má rád. Jeho inovatívny nástroj je inšpirovaný starým popolníkom, ktorý kedysi náhodou našiel. Pripomína kríženca medzi stredovekým mučiacim zariadením a obrovskou mušľou. Je tvorený dvoma ostnatými kovovými platňami, ktoré sú spojené sklápacím kĺbom. Mäso je potrebné vložiť medzi predhriate platne a tie sa následne zatvoria ako čeľuste klasického grilu. Horúce ostne zohrievajú mäso zvnútra a to sa môže smažiť vo vlastnej šťave. Na konci procesu je mäso dokonale šťavnaté a zvonka chrumkavé.

Pri objednávke hamburgeru si budete môcť zvoliť, či si pri jeho príprave želáte použiť hovädzie alebo jahňacie mäso. Mali by ste si však dať pozor na skutočnosť, že bude dostupný iba počas jednej hodiny denne – od piatej do šiestej hodiny popoludní. Tento hamburger bude akýmsi lákadlom a náznakom budúcich plánov reštaurácie Tetsu. V roku 2018 sa totiž chystá ponúkať aj obedové menu.

Počas hodín, mimo dostupnosti hamburgeru, bude ponuka reštaurácie zameraná na pokrmy pripravované na tradičnom japonskom grile robata. Bravčové mäso, kuracina a tuniak sa budú opekať na ražňoch nad otvoreným ohňom, priamo pred očami zákazníkov podniku. Rovnako však budete mať možnosť objednať si tuniakové guacamole butsu, ktoré Takayama počas leta pripravil komikovi Sethovi Meyersovi. Ponuka reštaurácie bude ďalej zahŕňať napríklad tomatillo s hovädzími držkami či vyprážané bravčové rebrá.

Súvisiace: Najstarší steakhouse na Wall Street ponúka tajné menu pre miliardárov

Aby toho nebolo málo, Takayama bude vo svojej 34-miestnej podzemnej reštaurácií ponúkať aj mäsové omakase menu, ktorého súčasťou budú výrobky z dobytka Wagyu, baranina, kaviár, hľuzovky a celá ryba porciovaná na jednotlivé časti. Oproti reštaurácii Masa sa tu najete relatívne lacno – iba za 295 dolárov na osobu.

Zdroj: New York Times

Mohlo by sa Vám páčiť

facebook facebook
Facebook
Ďakujeme, že zotrvaním na stránke súhlasíte s používaním cookies.