Šéfkuchár Joshua Skenes Vám pomôže zblížiť sa s prírodou.Uznávaný šéfkuchár Joshua Skenes sa v týchto dňoch pravdepodobne vyskytuje vo svojej reštaurácii Angler, kde dozerá na tím zodpovedný za prípravu jedinečných jedál z rýb. Druhou možnosťou je troma Michelinovými hviezdami ocenená reštaurácia Saison, ktorá dokonale odzrkadľuje šéfkuchárov naturalistický štýl varenia a je zodpovedná za jeho vzostup k sláve.
V ktoromkoľvek z jeho podnikov v San Franciscu ho však stretnete, Skenes by bol najradšej niekde úplne inde. Nechceme tým povedať, že by sa mu nepáčila práca – paradox spočíva v tom, že varenie, ktoré miluje najviac, sa nedá robiť v meste. Skenes povedal: „Na svete nie je nič lepšie, ako ísť k rieke, uloviť si rybu a potom v pokoji vnímať, ako rozvoniava nad ohňom. Je to veľmi regenerujúci zážitok.“
Jeho afinita k prírode výrazne ovplyvňuje spôsob, akým vidí jedlo a pristupuje k svojmu remeslu. Šéfkuchár ďalej povedal: „Od doby, kedy je výrobok získaný zo zdroja – či už je to listová zelenina alebo los – existuje veľmi konkrétny moment, v ktorom daná ingrediencia chutí najlepšie. Vtedy je jedlo skutočne delikátne, plné chuti, vône a arómy.“ Skenes vysvetlil, že výlety do divokej prírody mu pomáhajú približovať sa k momentom špičkovej chuti. Navyše vyhlásil, že má záujem sprostredkovať tento zážitok aj svojim náročným hosťom.
Skenes aktuálne ponúka kulinárskym dobrodruhom najunikátnejší zážitok ich života. V závislosti od ročného obdobia si šéfkuchár vyberie ideálnu rieku v okolí pohoria Mount Shasta v severnej Kalifornii, kde vybranú skupinu záujemcov vezme na celodenný rybársky výlet, počas ktorého účastníkov zoznámi s tajomstvami rybolovu a zberu ingrediencií v prírode.
Súvisiace: Čo to vlastne znamená, keď reštaurácia získa Michelinovú hviezdu?
Skenes následne zhodnotí všetko, čo bolo ulovené a nazbierané, pričom hosťom poskytne jedinečnú lekciu varenia vo voľnej prírode z tých najčerstvejších surovín. Je to príležitosť v priamom prenose zažiť starostlivosť a umenie, ktoré každý deň realizuje vo svojich kuchyniach v San Franciscu, avšak v prostredí, ktoré ho najviac inšpiruje.
Cena tohto zážitkového balíčka začína na úrovni 5 000 dolárov na osobu. Ak sa chcete stať jedným z mála šťastlivcov, ktorí si ulovia a upečú rybu s Michelinovým šéfkuchárom, navštívte Skenesovu webstránku, kliknite na logo parožia a vyplňte požadované informácie.
Zdroj: Eater