The Manzoni je obchodnou reštauráciou Toma Dixona v Miláne

Dizajnér Tom Dixon otvoril reštauráciu a showroom s názvom Manzoni v Miláne s tromi najnovšími kolekciami.

Tom Dixon sa stal známym v polovici 80. rokov ako talentovaný návrhár. Mal 30-ročný náskok pred „hipsterským trendom“ recyklovaného nábytku, keďže zváral zachránené kusy nábytku. Jeho nájazd do mainstreamového dizajnu však začal tesne pred prelomom 90. rokov, keď spolupracoval s talianskou dizajnérskou značkou Cappellini, pre ktorú navrhol ikonické kreslo “S”.

Dixon, ktorý úspešne rozbehol vlastnú spoločnosť a priviedol spoločnosť Habitat k veľkému úspechu, nakoniec vytvoril svoju vlastnú značku, ktorá sa predávala medzinárodne v 65 krajinách a od roku 2012 každoročne aj na Maison et Objet v Paríži. Dnes má svoj nový koncept – reštauráciu v Miláne, kde je všetko na predaj – The Manzoni.

Pred nákupom by mal mať kupec možnosť tento kvalitný, ručne vyrobený nábytok vyskúšať, dotknúť sa ho a užiť si ho, preto sa britský dizajnér tento rok rozhodol pre permanentný showroom v Miláne. Štúdio dizajnu Toma Dixona pracovalo na The Manzoni, kde predstavilo svoje tri najnovšie kolekcie. Avšak, nejde iba o „showroom nábytku”, poskytuje tiež možnosť pre potenciálnych kupcov užiť si aj dobré jedlo.

Nové kolekcie Dixona v The Manzoni zahŕňajú dizajny, čalúnené stoličky “Fat”; trio závesných svietidiel “Spring” a kolekciu guľového osvetlenia “Opal”. V reštaurácii tieto prvky pracujú na zjemnení priestoru a vyvážení tónov betónu a mramoru – vyjadrujúc víziu Dixona.

Hlavný priestor The Manzoni, s názvom „Dining Hall“, má veľký jedálenský stôl (v štýle ako z talianskych kláštorov), ktorý je osvetlený reťazou gúľ Opal, spolu s jedálenskými stoličkami Fat. Hľadáte súkromný jedálenský kút? Izba „Jungle“ je hlavnou predvádzacou plochou pre kolekcie, ale môže byť premenená na súkromnú jedáleň pre hostí. Struttová dodala: ”Je to skvelé miesto na stretnutie pri čaji, večeri, alebo pri inej príležitosti.”

Za izbou „Jungle“ sa nachádza nádvorie s okrúhlym zeleným mramorovým stolom “Primavera”, so striebornými sedadlami, hrubými základňami a rastlinami, ktoré vyrastajú z vertikálnej steny.

Hostia si budú môcť vychutnať talianske večere, ktoré pripraví šéfkuchár Roy Smith Paredes Ynfantes, ako napríklad sicílske cestoviny s prstencovým tvarom s pečeným baklažánom, paradajkami a ricottou a vykosteným kačacím stehnom, vareným vo víne značky Lambrusco.

Súvisiace: Rebríček najlepších reštaurácií na svete

Návrhár vysvetlil: „Po päťdňových výstavách v Miláne sme sa konečne rozhodli, že máme dosť vkladania toľkej energie do týchto krátkych výstav“ … „Keďže mesto je tak aktívne a podmanivé, práve teraz je ten správny čas zabudnúť na to, čo je dočasné a vybudovať niečo trvalé.“

Nie je to prvá reštaurácia, na ktorej Tom Dixon pracoval. Reštaurácia Coal Office v Londýne, ktorú Dixon otvoril v apríli 2018, spája kancelárie, hlavný obchod a showroom. The Manzoni je ďalším skvelým doplnkom jeho portfólia.

Zdroj: NYTimes

Mohlo by sa Vám páčiť

facebook facebook
Facebook
Ďakujeme, že zotrvaním na stránke súhlasíte s používaním cookies.